2022 metų geriausias „Das Work“ darbuotojas Edvinas Petkus: nuo futbolininko iki pardavimų vadovo

„Das Work“ pardavimų vadovas Edvinas Petkus išrinktas geriausiu 2022 metų darbuotoju. Šis pasiekimas rodo, kiek daug buvo įdėta pastangų, atvesta naujų klientų, sudaryta palankių sandorių ir išlaikyta nuoširdi bendrystė su įmonės komanda. Vadovas sutiko pasidalinti savo istorija ir kaip pavyko tiek pasiekti.

Tik dalis žmonių jau vaikystėje žino, kuo nori tapti užaugę. Dar mažesnė dalis iš tiesų imasi veiklos, apie kurią svajojo. Savojo kelio paieškos nelengvos, tačiau jos turi ir teigiamą pusę. Pakeliui įgyjama daug patirties, brandinančios asmenybę ir parodančios gyvenimo įvairiapusiškumą.

Edvinas nuo vaikystės svajojo tapti futbolininku ir jam tai pavyko. Teko profesionaliai žaisti Lietuvos FBK Kaunas ir Škotijos Heart of Midlothian FC komandose. Vis tik gyvenimas buvo parengęs daugiau staigmenų.

Didžioji gyvenimo kryžkelė – kokias studijas rinktis

Baigęs vidurinę, įstojau į Lietuvos sporto universitetą. Tą periodą pavadinčiau inerciniu, nes nei žinojau, ką noriu studijuoti, nei tam buvau pasiruošęs. Tiesiog ėjau su draugų ratu ir kartu pasirinkome studijas. Jas išmėginęs, po metų mečiau. Būdamas 20 m. išvažiavau pas savo šeimą į Vokietiją, kur toliau žaidžiau futbolą. Ten išmokau vokiečių kalbą, išlaikiau reikiamus egzaminus ir baigiau renginių organizavimo mokslus. Visa Vokietijoje įgyta patirtis man kasdien padeda dabartinėje darbo pozicijoje.

Kitų žmonių sunkios patirtys skatina perkainoti vertybes

Pirmasis darbas tik nuvykus į Vokietiją buvo Raudonajame kryžiuje, kur teko vežioti neįgalius asmenis į gydymo įstaigas, padėti jiems apsipirkti ir t. t. Šis jautrus pusantrų metų laikotarpis padėjo suprasti, jog ne viskas, kas žmogų daro laimingu yra finansinės vertybės.

Vėliau Vokietijoje įsidarbinau muziejuje, rinkodaros srityje, tačiau futbolo taip pat neapleidau. Jis man buvo ir darbas, ir hobis.

Patirtys visada atsiperka

„DasWork“ kartu su komanda bene didžiausią dėmesį skiria Vokietijos rinkai, todėl geras kalbos mokėjimas ir vokiečių mentaliteto supratimas man labai padeda. Klientų žingsnių numatymas sudaro labai didelę persvarą derybose. Tad 10 metų Vokietijoje suteikė daug vertingos patirties.

Taip pat labai vertinu 4 metų patirtį Lufthansa koncerne, kur dirbau su pardavimais verslo renginių srityje. Pradėjęs Lufthansoje pamačiau dar aukštesnį pardavimų ir komunikacijos lygį. Teko stipriai vytis ir manau, kad pavyko.

Kokios savybės būtinos pardavimų srityje

Iš asmenybės bruožų, manau, labiausiai praverčia draugiška ir pasitikėjimą kelianti kalbos maniera, užtikrintumas tuo, ką sakai. Iš komunikacijos pusės, klientui svarbu aiškiai ir paprastai sudėlioti jam siūlomas bendradarbiavimo naudas.

Esu linkęs remtis skaičiais ir faktais, kuriuos aiškiai galiu iškomunikuoti esamam ar naujai galimam verslo partneriui.

Gyvenimas visada nuveda ten, kur reikia

Logistikos srities tikrai neieškojau, buvau gan laimingas ir renginių organizavimo darbuose Vokietijoje. Grįžęs gyventi į Lietuvą, supratau, kad vokiečių kalbos žinojimas gali būti labai pravartus ir suteikti daug pranašumų.

Už tai, kad atsidūriau ten, kur esu dabar, dėkoju atsitiktinumui. Tik paskui supratau, kokia didelė sritis yra logistika, žvelgiant Lietuvos masteliu. Pradžioje teko ypač daug išmokti, nemažai klausimų kyla ir šiandien, tačiau stengiamės, tobulėjam kartu su komanda.

Sudėtingose situacijose komanda – didžiausia vertybė

Kriziniai sprendimai, kuriuos tenka priimti čia ir dabar, būna sudėtingiausi, nes labai mažai tenka laiko netikėtai susidariusios situacijos įvertinimui. Tada didžiausia pagalba – komanda, vieningai judanti vieno tikslo link. Pavienių lyderių neturime ir labai priklausome vienas nuo kito. Manau, kad tai iš dalies žavu.

Svarstantiems apie darbą logistikos srityje

Rekomenduoju dar kartą gerai pagalvoti ar verta (juokiasi). O jeigu be juokų, manau, visada reikia pamėginti, kad suprastumėte, ar tai Jums tinka. Tik pabandžius iš tiesų galima suvokti visus šios srities privalumus ir minusus.

Edvino Petkaus pavyzdys rodo, kaip galima išnaudoti savo patirtis, gabumus siekiant tikslų ir drąsiai ieškant naujų kelių. Jeigu logistikos sritis Jums artima ar norite ją labiau pažinti, „Das Work“ įmonė nuolat ieško vairuotojų (CE kategorijos) darbui Vokietijos ir Vakarų Europoje. Susisiekite su mumis jau dabar ir lauksime Jūsų prisistatymo.

Kitas straipsnis
Mūsų įmonė sertifikuota, kaip „Stipriausi Lietuvoje“